Nadcházející výročí

Bohužel, kalendář se mi zatím nedaří udělat interaktivní,
takže pro vyhledání medailonků těchto žen využijte abecední rejstřík pod záhlavím.

sobota 11. února 2017

Whitney Houston


9.8.1963 - 11.2.2012

Dnes je to pět let, co nás opustila jedna z nejvýznamějších zpěvaček všech dob - Whitney Houston. Co se týče zmíněného významu, není to jen můj soukromý názor, ale dokládá to i množství nejrůznějších ocenění, která během svého krátkého života posbírala. Bylo jich celkem 415, čímž si vysloužila i zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Počtem 170 milionů nahrávek se také řadila k nejprodávanějším umělcům.

Už od ranného dětství zpívala v kostele. Později zpívala po barech. Několikrát se také objevila v časopisech jako modelka. Mezi její první úspěchy patří sborový doprovod skupině Neville Brothers a zpěvačce Chaka Khan. Samostatně debutovala v roce 1985 s albem nazvaným prostě jen Whithey Houston, které se stalo nejprodávanějším albem roku.


Její filmovou kariéru odstartovala nabídka hlavní role po boku Kevina Costnera ve filmu Osobní strážce (The Bodyguard).


V roce 1992 se provdala za zpěváka Bobby Brown. S ním měla dceru Bobbi Kristine. Společné soužití nebylo vůbec pohádkové. Manželství ji dohnalo až k alkoholu a drogám. V roce 2007 byli rozvedeni.


Své poslední album vydala v roce 2009. V témže roce také veřejně přiznala svou závislost na drogách. Následovalo neúspěšné léčení. Svou životní pouť ukončila 11.2.2012, kdy byla nalezena v hotelu Beverly Hilton utonulá ve vaně. Na její smrti měly nemalý podíl také drogy a srdeční choroba.


Zdroj informací a obrázků: Internet

Žádné komentáře:

Okomentovat